Smarte løsninger for regnskapsførere og elektrobransjen

El-entreprenører har ulike ERP-løsninger å velge blant. Sammen med de beste folkene i bransjen tilbyr ØkonomiBistand kanskje markedets bredeste utvalg.

Felles for løsningene er at de dekker hele den interne prosessen, fra registrering av timer og forbrukt materiell og helt fram til ferdig ført regnskap.


Visma Global med håndterminaler fra Handyman/Speedycraft/Min timeliste

  • I denne løsningen ligger hele bransjeløsningen integrert i Visma Global, mens elektrikernes datafangst gjøres på håndterminaler/mobiltelefoner.
  • ØkonomiBistand har laget bransjeløsningen i Visma Global.

Elinn og Visma Business

  • Her er arbeidsdelingen veldig klar: De som har elektro som fag, enten det er elektrikere eller saksbehandlere, jobber i Elinn. Regnskapsføreren jobber i Visma Business.
  • Ettersom fagarbeiderne ikke trenger å bruke økonomisystemet og Visma Business er Norges mest brukte system for regnskapsførere, så er dette blant annet en velegnet løsning for elektrofirmaer som benytter ekstern regnskapsfører.
  • Løsningen kan kombineres med ØkonomiBistands bransjeløsning for energi- og kraftlag i Visma Business.
  • ØkonomiBistand har laget integrasjonen mellom Elinn og Visma Business.

Speedycraft og Visma Business

  • Speedycraft brukes som «håndholdtløsning» og overfører ordrer, vedlegg, timer og forbrukt materiell til Visma Business. All oppfølging gjøres i Visma Business.
  • Løsningen kan kombineres med ØkonomiBistands bransjeløsning for energi- og kraftlag i Visma Business.
  • ØkonomiBistand har laget integrasjonen mellom Speedycraft og Visma Business.


Hvorfor finnes det ulike løsninger?

På samme måte som det finnes mange bilmerker så finnes det flere bransjeløsninger for elektro. Og på samme måte som at en stor bilforhandler som for eksempel Kverneland Bil tilbyr både Mazda, Volvo og Ford, så tilbyr ØkonomiBistand tre ulike løsninger til elektrobransjen. Vi har i mange år samarbeidet godt med bransjen og har det som trengs for både store og små elektroinstallatører.


Hvilken løsning er best for det enkelte elektrofirma?

For å vite mer om løsningene anbefaler vi at dere tar kontakt med oss i ØkonomiBistand. Vi kjenner løsningene. Benyttes det ekstern regnskapsfører så sjekk gjerne hvilket system regnskapsbyrået benytter.


Velg alltid en bransjeløsning som er godt integrert med regnskap og økonomi


(Skrevet av Johan Birger Stokmo. Første gang publisert 29. mai 2018.)